Ordgömmor

De insamlade orden för kärlek har gestaltats i ordkonstverk i form av 200 anatomiska hjärtan i lera, skapade av konstnären Susanne Demåne. 

Dessa ordkonstverk har gömts runt om i hela Blekinge och är sökbara genom Geocaching, (en slags skattjakt som man gör med hjälp av en gps-enhet, t.ex. de flesta mobiltelefoner). Detta innebär att det nu är möjligt att upptäcka både det blekingska landskapet och blekingebornas 200 ord för kärlek! Gömmorna består av en eller flera ordkonstverk, samt en behållare som innehåller penna och loggbok, i vilken du loggar ditt besök. I loggboken står även ordets betydelse. 

Jakten på 200 nya kärleksord kan härmed starta! Läs manualen nedan och lycka till med ordsamlandet! 

M A N U A L :

Sök ordgömmorna genom Geocaching:

 1. Titta på kartan över gömställen och bestäm vilken plats du vill starta ditt sökande. Du kan även hitta gömställena i tabellform

 2. Ordgömmorna har namngetts enligt följande: Blekinges 200 ord för kärlek, nr 1, nr 2, nr 3, nr 6 & 7, nr 8 & 9... nr 99 & 100. Varje orgömma har en geocachekod. (Om du klickar på kartans blå punktmarkeringar så ser du orgömmornas geocachekoder!) 

 3. Ladda ned appen Geocaching (gratis) och skapa en användare.

 4. Gå till geocaching-appens karta och tryck på sökfunktionen. Här kan du bland annat söka efter plats eller geocachekod. 

 5. Skriv in den geocachekod som anges på kartan eller i tabellerna. (T.ex. skriver du koden GC75NN0 om du vill söka efter “Blekinges 200 ord för kärlek, nr 26”, som ligger gömd i Brunnsparken i Ronneby.)

 6. Du är redo att starta!

 7. Att vara ute och "geocacha" innebär att man inte avslöjar gömstället, så tänk på att smyga när du närmar dig ordgömman!   

 8. När du hittat fram loggar du ditt besök både digitalt och i den lilla loggboken!

 9. Se till att sätta tillbaka allting på samma plats, så som du hittade det!   

 10. Börja använda de nya orden för kärlek som du hittar! 

Sök ordgömmorna genom en GPS-enhet:

 1. Välj plats/platser och hämta koordinater från kartan eller tabellerna och ge dig sedan ut på upptäcksfärd!

 2. Att vara ute och "geocacha" innebär att man inte avslöjar gömstället, så tänk på att smyga när du närmar dig ordgömman!

 3. När du hittat fram loggar du ditt besök i loggboken!

 4. Se till att sätta tillbaka allting på samma plats, så som du hittade det!   

 5. Börja använda de nya orden för kärlek som du hittar! 

Anna slott4.jpeg

Projektet har som mål att engagera och aktivera människor som bor i och/eller besöker Blekinge. Vi startar en upptäckfärd där nya kärleksord kan hittas i det blekingska landskapet. Här finns det möjlighet till förändring: att ta till sig en ny vokabulär, att öppna upp för en större bild av kärleken - tillsammans skapar vi förändring i Blekinge.

Projektet är ett samarbete mellan: Pinamackorna, Susanne Demåne, Blekingetrafiken och Visit Blekinge.

Med finansiering av: Länsstyrelsen i Blekinge.